تاریخچه پیدایش ظروف تفلون


تاریخچه پیدایش ظروف تفلون

اگر تاریخ ظروف را مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که تا به حال پشت سر هیچ جنسی این همه حرف و حدیث و بدگویی نبوده است. ظروف تفلون از آلودگی محیط زیست گرفته تا سرطان‌زایی به هر چیزی متهم شده‌اند، اما جالب اینجاست که هنوز هم محبوب‌ترین ظروف آشپزخانه هستند و از پُر فروش‌ترین سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین پخت و پز به شمار ‌می‌روند...


تاریخچه پیدایش ظروف تفلون به سال 1938 باز می‌گردد. در این سال پلانک در شرکت "دوپونت" آمریکا، ماده‌ای پلیمری به نام پلی‌تترافلوئوراتیلن(PTFE) را کشف کرد و این ماده را با نام تجاری تفلون به صنایع غذایی و پزشکی هدیه کرد. این ماده در واقع نوعی پوشش نچسب و عایق الکتریسیته است که هم مقاومت حرارتی بالایی دارد و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد.سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین تفلون‌ در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر، از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است و اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا تفلون را به‌عنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده است. اما با این وجود، گاهی برخی از کارشناسان نسبت به استفاده از این ظروف هشدار می‌دهند.
دکتر کشاورز در این زمینه می‌گوید: سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین «در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و باعث بروز سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی می‌شود. علاوه بر این، کادمیوم در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و منجر به کم‌خونی می‌شود سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین
در مقابل این نظر، مهندس رفیعی، کارشناس یک کارخانه تولید ظروف تفلون می‌گوید: «کادمیوم قبلا برای تولید رنگ قرمز به کار می‌رفت. این رنگ در قسمت خارجی ظروف استفاده می‌شد و کادمیوم نمی‌توانست وارد غذا شود، اما به هر حال در تولید ظروف جدید استفاده از این فلز ممنوع شده است و هیچ نگرانی از این جهت وجود ندارد.»
چندی پیش هم محققان دانشگاه تورنتو بر پایه نتایج یک تحقیق اعلام کردند که تفلون در اثر حرارت تجزیه می‌شود و گازی که در اثر تجزیه از آن متصاعد می‌شود سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین برای محیط ‌زیست زیان‌آور است. این مسئله نگرانی‌های جدیدی در مورد ظروف تفلون به‌وجود آورد اما شرکت "دوپونت" در یک اظهار نظر رسمی اعلام کرد پوشش‌های نچسب این شرکت، کیفیت خود را تا دمای 260 درجه سانتی‌گراد حفظ می‌کنند و تجزیه پوشش فقط زمانی اتفاق می‌افتد که درجه حرارت به‌طور مستمر از 340 درجه تجاوز کند. این در حالی است که در طبخ غذا هیچ گاه سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین دما از 250 درجه بالاتر نمی‌رود

در مورد ظروف تفلون توجه سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین به این نکته ضروری است:

تنها ظروفی که در کارخانه‌هایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید می‌شوند، سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین استاندارد و بهداشتی هستند.
مهندس رفیعی در این زمینه حتی می‌گوید: «طبق نظر کارشناسان، تفلون مرغوب حتی اگر بلعیده شود، بدون هیچ اثر سوئی بر بدن، دفع می‌شود.»
به هر حال از آنجایی که اصولا در بلعیدن تفلون هیچ خاصیت و لذتی وجود ندارد، بهتر است در استفاده از تفلون‌ها نکات ایمنی را رعایت کنید:
*برای شستشوی این ظروف حتما از ابر استفاده کنید سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین و با سیم ظرف‌شویی به جان قابلمه‌های تفلونی خود نیفتید.
*در ضمن بهتر است از پودرهای شوینده استفاده نکنید و به استفاده از مایع ظرف‌شویی بسنده کنید.
*قاشق فلزی را هم به ته ظرف تفلونی نکشید و برای این کار از قاشق‌های تفلون یا چوبی استفاده کنید. این ‌طوری می‌توانید مطمئن باشید که در میان لقمه‌های سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین غذایتان تکه‌های تفلون وجود ندارد.‌
*نکته مهم در مورد ظروف تفلون این است که هرگز برای صرفه‌جویی و کمک به اقتصاد خانواده، به بازسازی ظروف تفلون خود فکر نکنید و به دنبال راه‌های دیگری باشید، چون وزارت بهداشت با توجه به مورد تایید نبودن واحدهای بازسازی تفلون و نوع تفلون مصرفی در این موارد، سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین فعالیت این‌گونه واحدها را غیرمجاز اعلام کرده است.

نام ظروف تفلون به ظروفی اطلاق می شود که در آنها سطح داخلی که در تماس با ماده غذایی است، با یک ماده پلیمری پوشانده می شود تا از چسبیدن مواد غذایی به ظرف در حین پخت جلوگیری شود. ظروف تلفون می توانند از آلومینیوم، فولاد ضدزنگ، چدن و سرامیک با درجه خلوصی که در شرایط عادی مصرف مواد غذایی در آنها موجب آلودگی و مسمومیت غذایی نشود، ساخته شوند. در هنگام خرید این ظروف دقت کنید که پوشش کف ظرف عاری از ترک های مشهود باشد. برای این بررسی تمامی سطوح داخلی (کف و بدنه) به جز سر پرچ ها را برای اطمینان از کامل بودن پوشش بررسی کنید. تهیه ظروف با نام های تجاری معروف اطمینان بیشتری را در خصوص کیفیت تفلون به ما خواهد داد.
اثرات تفلون بر سلامتی: دو نگرانی اساسی در خصوص به کارگیری ظروف تلفون عبارتند از اثرات حرارت بر این ظروف که ممکن است با احتمال تشکیل مواد سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین سمی در آنها همراه باشد و مورد دیگر جدا شدن تکه های تفلون از کف ظرف و وارد شدن آنها به بدن که ممکن است برای سلامتی زیانبار باشد. محققان اعلام کرده اند که تفلون در اثر حرارت تجزیه می شود و گازی که در اثر تجزیه از آن متصاعد می شود برای محیط زیست زیان آور است. البته شرکت های معتبر تولید تفلون اعلام می دارند که تفلون عرضه شده آنها کیفیت خود را تا دمای 200 درجه سانتیگراد حفظ می کند و تجزیه پوشش فقط زمانی اتفاق می افتد که درجه حرارت از 300 درجه تجاوز کند.
توصیه هایی برای استفاده بهینه از ظروف تفلون: نکته مهم در مورد ظروف تفلون این است که هرگز نسبت به بازسازی آنها اقدام نکنید، زیرا براساس اعلام نظر سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین وزارت بهداشت نوع تفلون مصرفی و نحوه فعالیت بسیاری از واحدهای بازسازی تفلون، مورد تایید نیست.
قبل از استفاده برای اولین بار از ظرف، آن را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید و با روغن مایع آغشته کنید. از کفگیر یا دیگر وسایل مشابه فلزی در ظروف نچسب با مقاومت معمولی استفاده نکنید. و برای این کار از قاشق های تفلون یا چوبی استفاده نمایید. برای شستشوی این نوع از ظروف، هیچ گاه از سیم یا پودرهای شوینده که ممکن است موجب ساییدگی کف ظرف شود، استفاده نکنید. سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین از حرارت دادن ظرف خالی پرهیز کنید.

همه ظرف‌های موجود در بازار معایب و محاسنی دارند و شاید بتوان گفت جمع‌آوری یک نوع ظرف در آشپزخانه کار صحیحی نباشد. کارشناسان، تب خرید ظروف تفلونی، چدنی یا هر ظرف دیگری را که مطابق مد و کلاس یک سال قیمت نجومی پیدا کرده، به نفع مشتری‌ها نمی‌دانند. در سال‌های اخیر پس از تبلیغات منفی فراوان علیه ظرف‌های رویی، ورود آنها به منازل کمتر شد اما از آنجا که برای پخت و پز به یک جایگزین نیاز بود، چدن و تفلون با انواع و اقسام مارک‌های ایرانی و خارجی و با کیفیت‌های متفاوت راهی منازل شدند. این گزارش، نگاهی اجمالی دارد به کیفیت ظروف مختلف...

در سال 1938 پلانک در شرکت «دوپونت» آمریکا ماده‌ای پلی مری به نام پلی تترافلوئوراتیلن را کشف و با نام تجاری تفلون معرفی شد. نوعی پوشش نچسب که عایق الکتریسیته بود و هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها داشت. از آنجا که در میان تمامی پوشش‌های موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخورداربوده و هست از آن در تولید سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین ظروف استفاده شد. هرچند که این موضوع مهم است اما برای پخت و پز کافی نیست. از آن زمان تاکنون بحث‌های زیادی مطرح شد. آیا مواد تفلونی عوارضی برای بشر دارند؟ به‌علاوه، از موضوعات بحث بر انگیز وجود فلز کادمیوم در ظروف تفلونی است. دکتر کشاورز در این‌باره می‌گوید: «معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است، به ویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد؛ همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و کم‌خونی را به همراه دارد سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین .» علاوه بر موارد گفته شده، دکتر کشاورز در رابطه با استفاده مجدد از ظروف تفلونی که دچار آسیب شده‌اند و خراش‌هایی در ظرف در اثر شستشو یا کشیدن قاشق یا غیره ایجاد می‌شود ابراز نگرانی و تاکید کرد: «از آنجا که احتمال ورود کادمیوم به بدن از طریق ظروف تفلونی سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین که هنگام پخت و پز آسیب دیده‌اند، بیشتر است بنابراین تاکید می‌شود از ظروفی که کاملا سالم هستند، استفاده شود.»


محدودیت‌های رویی

«برخلاف تصور عموم ظروف رویی از آلومینیوم ساخته می‌شوند سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین و عوارض حاصل از این ظروف ناشی از فلز آلومینیوم این ظرف است.» این یکی از مهم ترین نکاتی بود که دکتر کشاورز درباره ظروف رویی به آن اشاره کرد. وی بر عدم نگهداری مواد غذایی ترش اسیدی، شور یا طبخ غذا در این ظروف تاکید می‌کند: «آلومینیم می‌تواند از ظرف وارد غذا ‌شود و به دنبال آن ممکن است به عوارضی مثل یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر دچار شوید.» علاوه بر عوارض یاد شده برخی تحقیقات داخلی آلزایمر، کم‌خونی شدید، راشیتیسم و ایجاد یون‌های آزاد و انتقال شان به بدن را از دیگر عوارض این ماده می‌دانند که این مشکل با مدت زمان پخت و نوع غذای مصرفی در این ظروف مثل سرکه، آب لیمو و آب غوره تشدید می‌شود.


پیرکس نشکن

ظروف پیرکس از انواع بلور با نوعی عملیات حرارتی سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین تنش‌زدایی(دمای 620 تا 630 درجه سانتی‌گراد) ‌و با افزودن نوعی ماده با نام تجاری «بوراکس» به مواد اولیه تولید می‌شود. دکتر کشاورزاستفاده از این ظروف را نسبت به سایر ظرف‌ها تقریبا مناسب می‌داند چراکه تقریبا تمام انواع غذاها را می‌توان در آن درست کرد تا جایی که مواد اسیدی یا بازی، روی آنها تاثیری ندارند و در اثر حرارت یون‌ها وارد غذا نمی‌شوند اما باید به این نکته دقت داشته باشیم که پیرکس حرارت را به خوبی ولی به‌طور غیر یکنواخت منتقل می‌کند بنابراین باید دقت کرد که این ظروف با المنت‌های سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین برقی و حرارت بسیار زیاد به‌صورت مستقیم تماس نداشته باشند بلکه در ماکرویو و یا اجاق گاز به شکل غیر مستقیم حرارت ببینند.


خوبی‌های استیل

ظروف استیل ازترکیب آهن و فلزات ساخته می‌شوند. سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین متخصصان تغذیه از جمله مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران ظروف استیل را از ظروف مناسب برای پخت و پز معرفی می‌کند و به رغم اینکه برخی منابع تنها نکته‌ای را که در مورد این ظروف هشدار می‌دهند، اجتناب از نگهداری طولانی مدت غذاهای اسیدی و نمکی در این ظروف است، با این وجود زنان خانه‌دار به دلیل اینکه این ظروف هنگام حرارت زود می‌سوزند، آنها را مناسب برای آشپزی سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین نمی‌دانند.

سفال قدیمی

قدیمی‌ترین ظروف سفالی مربوط به هزاره دهم پیش از میلاد و از محدوده بین النهرین است اما قدیمی‌ترین ظرف سفال ایرانی مربوط به 8 هزار سال پیش از میلاد است که امروزه به دو شکل سنتی سفال و سرامیک در ایران استفاده می‌شود. از این رو سفالی که لعاب می‌خورد و مجددا پخته می‌شود به سرامیک تبدیل می شود. دکتر کشاورز ضمن اشاره به عوارض ناشی از ظروف سفالی لعاب‌دار گفت: «این لعاب‌ها به دلیل دارا بودن فلز کادمیوم و سرب برای پخت و پز مناسب نیستند.»


قابلمه‌های مسی

هرچند که مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران از کاربرد سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین کم ظروف مسی در کشور ما می‌گوید و شواهد هم تاییدکننده این گفته‌های وی است اما برخی تحقیقات داخلی کشور ما چندین مورد بیماری ذخیره‌ای مس در کبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسی نسبت داده‌اند. یکی از این کارشناسان، دکتر خداداد، فوق‌تخصص بیماری‌های گوارشی و کبدی است که می‌گوید: «عمده‌ترین علت بروز این بیماری، استفاده از ظروف مسی به هنگام پختن غذا یا داغ کردن شیر یا انتقال شیر در این نوع ظروف است. این ظروف باعث اضافه‌شدن مس در غذای روزانه افراد می‌شود که این مس اضافی در کبد ذخیره می‌شود و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ شخص می‌شود.» دکترکشاورز در ادامه این بحث افزود: «مس با غذاهای اسیدی واکنش می‌دهد. اگر ظروف مسی با لایه‌ای از یک فلز دیگرمثل قلع یا فولاد ضدزنگ یا نیکل پوشانده شود از ورود مس به غذا جلوگیری شده و از عوارض افزایش غلظت مس در خون (تهوع، استفراغ و اسهال) کاسته خواهد شد.»


چدن تازه‌وارد

چدن رسانای حرارتی ضعیفی به شمار می‌رود اما با این وجود بر اساس اظهارات متخصص تغذیه و رژیم درمانی چدن، حرارت را در خود نگه داشته و آن را به طور یکنواخت پخش می‌کند. وی در ادامه می‌افزاید: «در هنگام پخت و پز مقداری از مواد ظروف چدنی ممکن است وارد غذا شود. البته از قابلمه جدا نمی‌شود بلکه مواد غذایی هنگام پختن در مجاورت با قابلمه خواص آن را می‌گیرند.» استفاده بیش از حد از این ظروف توصیه نمی‌شود. چدن می‌تواند بر مواد غذایی تاثیر بگذارد، مگر اینکه قبل از پخت و پز تمام سطح داخلی آن با کمی روغن چرب شود و ظرف به مدت دو ساعت در فر یا روی اجاق قرار بگیرد. دکتر کشاورز می‌گوید: «فقط اگر این ظروف لعاب استیل داشته باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند.»

سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین  استفاده از با کیفیت ترین مواد اولیه  تفلون درجه یک ساخت کشور ایتالیا  استفاده از باکالیت ( مقاوم و نسوز ) برای دسته های سرویس  قیمت فوق العاده مناسب ( کافیست با محصولات مشابه مقایسه نمایید )  سرویس 8 پارچه آگرین سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین , خرید اینترنتی سرویس قابلمه آگرین سرویس قابلمه 8 پارچه آگرین  جنس قابلمه ها و ماهیتابه های سرویس آگرین تفلون است که برای این مهم از بهترین و با کیفیت ترین نوع مواد اولیه ساخت کشور ایتالیا استفاده گردیده است. جنس دسته های سرویس از متریال باکالیت می باشد که تا 380 درجه سانتیگراد در برابر حرارت مقاومت است که اگر کمی تحقیق کنید متوجه خواهید شد مقاومت بسیار بالایی در نوع خود محسوب می گردد  سرویس 8 پارچه آگرین , خرید اینترنتی سرویس قابلمه آگرین سرویس 8 پارچه آگرین  سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین شامل 3 عدد قابلمه و 2 عدد ماهیتابه می شود که قطر دهانه 3 قابلمه 22 ، 26 و 30 سانتی متر می باشد  ، قطر ماهیتابه تک دسته 22 و قطر ماهیتابه 2 دسته 30 سانتی متر می باشد ، با توجه به حجم غذا می توانید از تنوع قابلمه های آگرین استفاده نمایید  سرویس 8 پارچه آگرین , خرید اینترنتی سرویس قابلمه آگرین سرویس قابلمه آگرین سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین در راستای حمایت از مصرف کننده و همین طور فروش مستقیم تولید کننده داخلی سرویس آشپزخانه آگرین با وجود کیفیت عالی با قیمتی بسیار مناسب جهت استفاده هموطنان ارائه شده است.  سرویس 8 پارچه آگرین , خرید اینترنتی سرویس قابلمه آگرین  هم اکنون این محصول را از فروشگاه اینترنتی دایان شاپ به صورت آنلاین سفارش دهید  خرید  در صورتی که به سبد خرید منتقل نشدید موجودی محصول به پایان رسیده است  خرید اینترنتی فروشگاه اینترنتی سرویس قابلمه و ماهیتابه 8 پارچه آگرین

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.