خواص و مضرات انجیر
انجیر یکی از میوه های تابستانی بسیار خوشمزه می باشد که مبدا آن از آسیای غربی، خاورمیانه و نواحی هند و ترکیه باشد. درخت انجیر گیاهی برگریز است و ارتفاع درخت آن به 7 تا 10 متر و عمرش به 100 سال نیز می رسد. این درخت جزیی از درختان برگ ریز است و همچنین به دلیل بومی بودن مناطق گرم در برابر گرما بسیار مقاوم است و برای محصول دهی در مناطق گرم بسیار عالی است.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات انجیر را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص انجیر و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های انجیر
انجیر دارای کلسیم، پتاسیم و منیزیم می باشد که برای حفظ سلامت استخوان ها و افزایش تراکم استخوانی بهترین گزینه می باشد. همچنین خوردن آن می تواند از شکستگی استخوان جلوگیری کند.
انجیر سرشار از منیزیم، ویتامین C و ویتامین E است که تمامی این مواد معدنی برای رشد مو و سلامت مو مور نیاز هستند. این مواد معدنی باعث افزایش گردش خون در پوست سر می شوند و به همین دلیل تاثیر فوق العاده بر رشد و سلامت مو خواهند گذاشت.
انجیر حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و منگنز و آنتی اکسیدان ها می باشد این مواد می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند که در صورت تقویت سیستم ایمنی بدن ورود انواع باکتری، ویروس و سایر بیماری ها به بدن غیر ممکن می شود.
انجیر میوه ای ست که سرشار از فیبر است و فیبر ماده ای ست که برای سلامت و بهبود کارکرد دستگاه گوارش بسیار عالی و ضروری است. می تواند به هضم غذا در دستگاه گوارش کمک کند و همچنین حرکات روده را افزایش دهید که این کار برای درمان یبوست بسیار تاثیرگذار است.
هر شب 2 تا 3 عدد انجیر را در آب خیس کنید و صبح روز بعد با عسل میل کنید با این کار مشکل یبوست شما رفع خواهد شد. همچنین فیبر موجود در انجیر می تواند برای درمان اسهال نیز کاربرد داشته باشد و به درمان سوهاضمه و درد معده کمک می کند.
عصاره انجیر تاثیرات ضدالتهابی و ضد کلاژن سازی فوق العاده ای داشته باشد. انجیر کار آبرسانی به پوست را انجام می دهد زیرا با افزایش سن آبرسانی به پوست کاهش می یابد و همچنین کلاژن سازی یگر انجام نمی شود و چین و چروک های بسیاری در سطح پوست پدیدار می شود.
انجیر به دلیل دارا بودن پتاسیم، امگا 3 و امگا 6 می تواند باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از بروز حملات قلبی می شود. پس بهتر است این میوه پر خاصیت را در بنامه غذایی خود بگنجانید.
اگر انجیر را به صورت مداوم و روزانه استفاده نمایید می تواند مانع بروز سرطان روده بزرگ شود. فیبر موجود در انجیر می تواند آلودگی های موجود در روده را از بین ببرد و دانه های فراوان آن حاوی مقادیر بالای موسین می باشد که مخاط روده را دفع می کند.
انجیر می تواند برای درمان یبوست بهترین ماده باشد و زمانی که یبوست شما درمان شود دیگر برای دفع نیاز به فشار آوردن نیست در نتیجه بواسیر درمان می شود و دیگر عود نمی کند. دانه های انجیر نیز برای درمان بواسیر موثر است.
اگر می خواهید آسم و برونشیت را به صورت طبیعی با نسخه های گیاهی و خانگی درمان کنید توصیه می شود مخلوط دانه شنبلیله، عسل و انجیر مصرف کنید. انجیر غشای مخاطی را مرطوب کرده و ترکیبات موجود در آن با مبارزه با رادیکال های آزاد از بروز علائم آسم جلوگیری می کند. آب انجیر نیز برای تسکین آسم و برونشیت مفید است.
انجیر می تواند سطوح تری گلیسیرید موجود در خون را کاهش دهد و همین کار به سلامت قلب کمک بسیاری می کند زیرا ذرات چربی اگر در رگ ها موجود باشند می تواند باعث مسدود شدن عروق کرونر قلبی شود و مانع از رسیدن اکسیژن به آن شود و در نتیجه سکته های قلبی را در پی خواهد داشت.
آنتی اکسیدان موجود در انجیر نیز با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از انسداد شریان های عروق کرونر جلوگیری می کند. انجیر دارای فنول ها و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد و در کاهش بیماری های قلبی تاثیرات بسیاری دارد.
انجیر برای باروری یک معجزه می شاد و مکمل جنسی طبیعی نیز محسوب می شود زیرا منبع غنی کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است که از مواد معدنی حیاتی برای ترشح هورمون های جنسی آندروژن و استروژن هستند.
انجیر دارویی عالی برای درمانکم خونی یا آنمی می باشد. خصوصا انجیر خشک که مقادیر فراوان آهن را دارا می باشد و می تواند باعث افزایش سطح هموگلوبین خون شود. سطح آهن بدن به ویژه در کودکان، زنان و دوران بارداری بسیار مهم است. اگر کم خونی دارید و یا به تازگی جراحی انجام داده اید که باعث شده میزان خون شما کم شود توصیه می شود از انجیر استفاده نمایید.
انجیر می تواند بینایی را افزایش دهد زیرا حاوی ویتامین A می باشد که برای پیشگیری از بروز دژنراسیون ماکولا و آسیب شبکه بسیار عالی ست.
انجیر دارای نوعی فیبر محلول به نام پکتین است که برای کاهش کلسترول خون بسیار تاثیرگذار است.انجیر کلسترول اضافی سیستم گوارش را از بین برده و به روده منتقل می کند.
انجیر دارای ویتامین B6 استکه مسئول تولید سروتونین در بدن می باشد و در بهبود خلق و خو و کاهش کلسترول خون موثر می باشد. اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و فیتواسترول موجود در انجیر خشک نیز باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی بدن می شود.
عوارض و زیان های انجیر
اگر انجیر را بیش از اندازه مصرف کنید ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند استفراغ، اسهال یا خارش پوست شود.